tisdag, oktober 25, 2011

Moderaterna föreslår ratat FP-förslag

I mars 2003 föreslog Folkpartiet, genom dåvarande kommunalrådet Kenneth Nilsson, i en motion till kommunfullmäktige i Kungsbacka, att kommunfullmäktige skulle uppdra åt kommunstyrelsen att utreda en eventuell ny lokalisering av idrottsplats för Kungsbacka centralort.
 Det vill säga flytta Tingbergsvallen till t.ex idrottsområdet vid Inlag. Marken där Tingbergsvallen ligger skulle passa bra som ett nytt centralt bostadsområde. 

Ungefär ett år senare på kommunfullmäktiges februarisammanträde 2004 så beslöt fullmäktige att motionen avslås med hänvisning till att kommunen inte har för avsikt att flytta idrottsanläggningen från Tingbergsvallen. Folkpartiet fick inget stöd för denna idé.

I dagens nummer av Kungsbacka Posten har tydligen Moderaterna tänkt om. Nu lanserar Fritidsnämnden moderata ordförande Kjell-Åke Andersson Folkpartiets idé att flytta Tingbergsvallen och sälja marken.

Det geniala med Folkpartiets förslag är att det skulle kunna ge pengar till idrotten. Rätt planerat kan byggrätter på Tingbergsvallens mark ge mer pengar än vad än en flytt kostar. Och det är förmodligen detta fritidsnämndens ordförande upptäckt och hoppas få del av dessa pengar. 

Bra att han nu kommit till samma slutsats som Folkpartiet. Synd att det tog 8,5 år.



Inga kommentarer: