torsdag, juli 14, 2011

Schlaug avundsjuk på Miljöpartiets framgångar?

Birger Schlaug, det gamla språkröret för Miljöpartiet, attackerar i Svenska Dagbladet Miljöpartiet för att inte prata miljö. Han tar riktigt i och påstår att man gör det "för att behaga, för att inte besvära".

Syftet är anser Schlaug strategiska skäl för man vill bli ett mittenparti.

Det går ju att vända på det. För att Miljöpartiet skall kunna få igenom någonting alls så kan ju inte partiet inta ståndpunkter som inga andra partier skulle gå med på. Och som har dålig förankring hos de svenska folket.

Miljöpartiet är ju i den positionen att man kan använda den parlamentariska läget att få igenom saker i förhandlingar med regeringen. Som motprestation får partiet stödja sådant som normalt partiet inte förknippas med.

Frågan blir ju då är det bättre att försöka driva opinion och inte få igenom något eller förhandla och få igenom en del av de frågor man driver?

Birger Schlaug går uppenbarligen på linjen att opinionsarbete är bättre än resultat. Miljöpartiets partiledning vill nog visa resultat.

Birger Sclaugs artikel andas lite biterhet och avundsjuka. Nu är Miljöpartiet ett etablerat parti påmellan 8-10%. På Birger Sclaugs tid var man mest en sekt ingen lyssnade på balanserandes på 4% spärren.

Surt sa räven....

Inga kommentarer: